Thursday, July 25, 2013

Reijo Mäki: Mustasiipi


Vares, a private detective from Turku who tends to drink too much and meet beautiful women often enough has a problem. Someone tried to kill him, but he has no recollection of what happened. Or why. A pretty good and very readably part of the series.

Vares-sarjan kirjat ovat aina olleet mukavaa kevyttä kesälukemista. Tämäkin osa toimi kyseisessä tarkoituksessa vallan mainiosti. Kirjan alussa Vares asustelee eristyneellä saarella selvittyään täpärästi tapon yrityksestä. Yritys oli ollut siinä määrin tehokas, että toipuminen sairaalassa oli kestänyt pitkään, eikä muistinsa menettäneellä Vareksella ole aavistustakaan siitä, kuka yrityksen takana on ollut. Vähemmästäkin tulee hieman vainoharhaiseksi, ja yksinäisellä saaristoelämällä oli yllättävästi vetovoimaa. Lopulta jo yksitoikkoiselta tuntuvaan piileskelyyn tulee virkistävä tauko, kun viereisen saaren huvilaan muuttaa viehättävä nainen...
Sujuvaa tekstiä kuten tavallista ja viihdyttävästi kirjoitettuna. Kyseessä on sarjansa parempaan päähän kuuluva kirja. Sattumalla on taas melkoinen osuus loppuratkaisussa, mutta sehän on Vareksissa enemmän perusominaisuus kuin varsinainen vika. Paha saa palkkansa ja Vares naisensa kuten asiaan kuuluu.


397 s.

No comments: