Sunday, October 24, 2021

Jari Salonen: Ontuva mies (Zetterman ratkaisee)


Yksi Zetterman-sarja kirja lisää autossa kuunneltuna. Tässä kirjassa on siinä määrin erilaisia yllätyksiä, että kovin tarkkaa juonitiivistelmää ei oikein voi kirjoittaa. Zetterman on jäänyt viime kirjan lopun tapahtumien jälkeen eläkkeelle ja ajankulukseen hän keikkailee kukkakaupan lähettinä. Alussa tuntematon nainen löytyy puistosta tajuttomana ja eikä varmuudella tiedetä mitä on tapahtunut, onko kyseessä ollut pahoinpitely vai onnettomuus. Erinäisten sattumien myötä Zetterman päätyy selvittämään tätä tapausta vähän muiden asioiden joukossa. 

Kirja oli samankaltaista letkeää kerrontaa kuin aikaisemmat, enkä tälläkään kerralla ihan täysin juonta keksinyt - osasyynä tosin oli hiukan tekemällä tehty kirjailijan harhautus. Turhaa juonen polveilua oli tässäkin osassa kohtalaisen paljon, mutta se tuntuu olevan aika luonnollinen osa koko sarjaa. Zetterman on leppoisa tuttavuus, jota melkein jo tulee ikävä, etenkin kun mökkimatkoja on kesää vähemmän tiedossa.


Another installment in the series about the police inspector Zetterman. After the events at the former installment, he has been forced to retire for health reasons. To pass time, he works for a small flower shop delivering flowers, but even delivery boys might drift to solving crimes... Another good part in the series with sympathetic, but a bit of a curmudgeon, but yet eventually good-natured main character.


366 pp.


No comments: