Tuesday, March 26, 2013

Reijo Mäki: Lännen miesAnother book from a series about a boozing and womanizing private detective in Turku. He is hired to investigate a serial murderer who is killing men on affluent area of Turku. There is apparently some connection with a former terrorist who has been released from prison in Germany and who broke the terms of his parole immediately after his release. A very readable and fast paced detective story.

Tässä kirjassa Vares palkataan selvittämään Turussa tapahtunutta sarjamurhaa, jossa useampi samalla asuinalueella asustellut mies on päässyt hengestään. Poliisi tuntuu olevan täysin ymmällä ja huhujen mukaan murhiin liittyy erityisiä ja epätavallisia piirteitä, joita ei ole annettu julkisuuteen. Rinnakkain tämän juoneen kanssa seurataan Saksassa vapautunutta ja ehdonalaisestaan karannutta terroristia, joka jostain syystä suuntaa matkansa Suomeen. Kuten tavallista Vareksella on myös naisongelmia, satunnainen baarituttavuus kun osoittautuu paljon hankalammaksi ja vaativammaksi tapaukseksi kuin olisi voinut kuvitella. Enemmän tai vähemmän sattumalta kaikki juonet, jopa baarituttavuus mukaan luettuna lopulta nivoutuvat toisiinsa.
Erittäin menevällä tyylillä kirjoitettu, sarjallensa tyypillinen teos, joka on kevyttä ja menevää luettavaa. Kyseessä on mielestäni sarjansa keskitasoa parempi kirja, paras Vares mitä olen vähän aikaa lukenutkaan. Kielenkäyttö on notkea ja hauskaa. Kuten näissä kirjoissa on aika tavallista, asiat ratkeavat lopulta osittain sattumalta. Paha saa myös palkkansa varsin dramaattisella tavalla, kuten Vares-kirjoissa on tavallista. Mukava ja kevyt nopeasti luettava välipala, joka oli hankittu Elisa-kirjasta hiihtolomatarjouksena erittäin järkevään muutaman euron hintaan, vielä kun vähäisellä askartelulla kirjan sai siirrettyä Kindleen luettavaksi drm-suojaus poistamalla.

398 s.

No comments: