Wednesday, June 11, 2014

Seppo Jokinen: HervantalainenA police procedural which happen at Tampere, my home town. There appears to be serial murderer at loose in a Tampere suburb, Hervanta. It seems that victims are people who have mistreated their parents. A very good book with believable characters and engaging plot.

Komisario Koskinen kirja. Taitaa olla aika monta osaa edellisen lukemani ja tämän välissä, kun ihmisten väliset suhteet olivat kehittyneet aika paljon sitten viime näkemän.
Tällä kertaa poliisit tutkivat sarjaa pahoinpitelyjä, jotka vähitellen yltyvät murhien tasolle. Uhreina vaikuttaa olevan omia vanhempiaan kaltoin kohdelleet, jotka nyt joutuvat itse rajun koston kohteiksi. Suurin osa uhreista on elämän kaltoin kohtelemia, mutta ei välttämättä kokonaan ilman omaa syytään. Välillä tapahtumia seurataan vielä anonyymin murhaajan näkökulmasta. Aivan loppu, ja se miten murhaaja sai tietonsa, oli ehkä hiukan kaukaa haettu, mutta omalla tavallaan ymmärrettävä. Kirja on erittäin sujuvasti kirjoitettu ja omaa hiukan yhteiskunnallisemman otteen, kuin aikaisemmin lukemani sarjan teokset. Teksti tuo hiukan mieleen Matti Yrjänä Joensuun kirjat, päähenkilö vain ei ole yhtä ärsyttävän hermoheikko, vaan hahmot ovat sympaattisia, uskottavia, hyvin kuvattuja ja ymmärrettäviä. Tämä oli sen verran positiivinen lukuelämys, parhaasta päästä dekkareita pitkään aikaan, että pitää harkita sarjan aloittamista ihan tosissaan, jos nyt sitten kaiken muun lukulistalla olevan mukaan ahtaa.


330 s.

No comments: