Sunday, July 19, 2015

Terry Pratchett: Carpe jugulum


A Discworld novel. I haven’t read these for a long time. I have enjoyed the books with Death, but this was too confusing – probably mostly because I wasn’t familiar with the characters. There were some good jokes and some nice wordplay, but this book was a disappointment.


En ole Terry Pratchettejä pitkän aikaa lukenut. Tämä sattui kirjakaupan poistomyynnissä eteen yhden (1) euron hinnalla, joten piti kerätä talteen. Vampyyrit ovat vallanneet paikallisen linnan. Ja nämä vampyyrit ovat uudenaikaisia, eivätkä usko vanhoihin taikauskoisiin höpötyksiin valkosipulin, auringonvalon tai uskonnollisten symbolien haitallisesta vaikutuksesta. Ja he ovat kohteliaita, eivät odota kuin täyttä tottelevaisuutta (joka tietenkin mielenhallinnan avulla on automaattisesti selvää) ja silloin tällöin jonkun veren imettäväksi. Mutta onneksi noidat pystyvät vastustamaan vampyyrien lumoa.
Kirja oli jonkinasteinen pettymys. Pratchetin Discworld-kirjoista eniten olen pitänyt Kuolema-sarjasta ja niidenkin lukemisesta on kulunut vuosia. En ole muita Noita-sarjaa kuuluvia teoksia tainnut lukea, sivuhenkilöinähän noidat ovat muissa, lukemissanikin, kirjoissa esiintyneet. Ehkä johtuen siitä, että hahmoja en kovin hyvin tuntenut, kirja vaikutti kovin sekavalta ja paikoitellen liian tajunnanvirtaiselta. Yksittäisiä varsin hauskoja heittoja kyllä löytyi, mutta kokonaisuus ei tehnyt suurta vaikutelmaa.
343 s.

No comments: