Monday, November 23, 2015

Reijo Mäki - Siivellä eläjä (Reijo Mäen novellikirjailija Luusalmi)


A really rotten book, where a failed idiot author talks about stupidities with various people - mostly with his own delusions. Avoid at any cost. One of worst books I have ever read.

Wares- kirjojen sivuhenkilö novellikirjailija Luusalmi pääsee oman kirjansa kertojahahmoksi. Jostain käsittämättömästä syystä kustantaja on värvännyt hänet kirjoittamaan parisuhdekirjan.
Asia ei oikein etene pariin vuoteen, mutta mitäs siitä, pseudofilosofisia tyhjänpäiväisiä heittoja sentään voi raapustella.
Kuvittelin että kirja olisi ollut dekkari, vähän toisesta näkökulmasta kuin yleensä Wares kirjat ja odotin kirjalta aika paljon. Petyin pahasti. Kirja oli yhdenpäivästä turhaa lätinää, jossa varsin vastenmielinen minä-hahmo kävi typeriä keskusteluja eri ihmisten tyhjänpäiväisistä asioista, tosin paljolti kyseiset keskustelut tapahtuvat päähenkilön omien juoppohulluus harhojen kanssa. Ylivoimaisesti huonoin kirja mitä olen pitkään aikaan, ehkä muutamaan vuoteen lukenut. On typerää markkinoida tallaista kuonaa Vareksen ja tunnetun kirjailijan nimellä, tuli vastenmielisyys edes lukea Reijo Mäen kirjoja, vaikka niitä pari on hankittuna odottamassa. Tosin kirja laatu on niin surkea, että Reijo Mäen väitteet siitä, että kirjan on kirjoittanut joku muu vaikuttavat uskotavilta. Tosin ei kukaan täysijärkinen tätä kuonaa varmasti vapaaehtoisesti myöntäisikään tuottaneensa. Missään nimessä tätä ei kannata hankkia eikä edes ilmaiseksi lukea, elämä on liian lyhyt.

191 s.

No comments: