Monday, May 2, 2016

Seppo Jokinen: Koskinen ja kreikkalainen kolmio


Inspector Koskinen solves a crime while vacationing in Greece. He and his friend almost get arrested after they find a drowned woman. As the Greek police doesn’t seem able to find the murderer, they must start their own investigations. Some pretty irritating dialogue which was meant to be funny and at place fairly disjointed plot makes this book below average for the series.

Komisario Koskinen seikkailee tällä kertaa Kreikassa Tampereen asemasta. Koskinen on poliisiystävänsä kanssa purjehdusretkellä Kreikan saaristossa. He löytävät merestä naisen ruumiin. Nostettuaan sen merestä he kuljettavat sen lähimmälle saarelle. Kun paljastuu, että kuollut nainen oli suomalainen, he huomaavat olevansa pääepäiltyjä ja vain täpärästä välttävät joutumisen pidätetyksi. Kun Kreikan poliisin tutkimukset etenevät kovin huonosti kaverukset alkavat selvittelemään rikosta omin nokkinensa ja asiat alkava järjestyä – mutta suunnitellulle lennolle ehtiminen ei kyllä onnistu.
Toisaalta oli virkistävääkin tavata päähenkilö vähän poikkeavassa ympäristössä. Kirjan alkuosa oli varsin hyvä ja vetävä, mutta mitä pitemmälle kirja eteni, sitä enemmän juoni tuntui hajoavan. Paikoitellen henkilöhahmot käyttäytyivät erittäin ärsyttävän juntisti, eikä hauskaksi tarkoitettu sanailu ja puolihyväntahtoinen riitely oikein kunnolla asettunut henkilöiden suuhun ja luonteeseen. Kirja jää sarjassaan selvästi keskitason alapuolelle.
304 s.

No comments: