Wednesday, September 28, 2016

Leena Lehtolainen: Rautakolmio


A police procedural about Maria Kallio, female leader of a police department which specializes in untypical crimes. So far they have been able to solve all their cases, but this time they are investigating a double homicide. Smooth storytelling and interesting plot. Nice light reading.


Maria Kallio -romaani.
Mereltä löytyy muoviin pakattuna kaksi ruumista. Alaston nainen ja mies, jonka kasvot on runneltu ja sormenpäät poltettu kuoleman jälkeen. Naisen henkilöllisyys selviää aika nopeasti. Kyseessä on sekalaisilla mallintöillä itsensä elättänyt jo hiukan mallin/seuralaisen töitä ajatellen vanhentuva nainen, jolla osoittautuu olleen taloudellisia vaikeuksia. Hän on aktiivisesti puolustanut ruotsinkielen asemaa, vaikka on täysin suomalaissukuinen ja on joutunut nettitrollien ahdistelemaksi tästä syystä. Liittykö kuolema tähän? Suuren osan ajastaan nainen on asunut jonkin verran aikaisemmin haimasyöpään menehtyneen siskonsa perheen kesäasunnolla. Siskon mies on entinen jääkiekkoilija, nykyinen sijoitustoiminnalla itsensä elättävä varakas liikemies. Kesäasunnolla viettää paljon aikaansa myös perheen lapset, mm. jääkiekko-ottelussa aivovamman saanut alkoholiongelmainen poika.

Kirja oli ihan sujuva ja alan vähitellen päästä yli Leena Lehtolaisen Hilja Ilveskero – romaanin Henkivartija aiheuttamasta voimakkaasta inhoreaktiosta. Tämä kirja on huomattavasti parempi kuin tuo – mutta huonommaksi olisikin ollut vaikea päästä. Sujuvaa kerrontaa, mielenkiintoisia henkilöhahmoja ja kiinnostava juoni. Tosin naimisissa olevan, perheellisen, Maria Kallion koulutyttömäinen typerä säätö komean purjehtijamiehen kanssa oli varsin ärsyttävää ja oikeastaan ihan tarpeetonta.

352 pp.

No comments: