Sunday, July 2, 2017

Kari Häkämies: Presidentin murhe


The husband of Finnish president disappears and later he is found murdered. Is the murder connected to the murder of shady businessman from Iceland, whose body was found nearby somewhat earlier? An easy to read crime story, where the description of the political life is top notch, but the characterization might have been better.


Poliittisessa maailmassa tapahtuva dekkari. Naispresidentin hiukan epämääräisen taustan omaava puoliso aluksi katoaa ja löytyy myöhemmin kuolleena. Onko hänen kuolemallaan jotain yhteyttä hiukan hämäräperäisen islantilaisen liikemiehen kuolemaan? Asiaa selvittelee sekä poliisi, että Helsingin Sanomien toimittaja, joka on siirtynyt rikostoimitukseen taloustoimituksesta. Ja onko presidentinkin taustoissa jotain epäselvää? Mutta kumpi löytää syyllisen ensin, toimittaja vai poliisi?
Kirjassa ei ole varsinaista päähenkilöä, vaan tapahtumia seurataan useammasta tai ainakin kahdesta eri näkökulmasta. Tämän vuoksi kirja vaikutti hieman hajanaiselta eikä henkilöiden kuvaus ei myöskään ollut mielestäni mitenkään erityisen hyvää. Kovin paljoa vihjeitä murhaajasta ei myöskään saatu eikä ”arvoitusta” itsenäisesti käytännössä olisi pystynyt ratkaisemaan. Se, mikä kirjassa oli parasta ja kiinnostavaa sekä ilmeisen asiantuntevasti kirjoitettua, oli poliittisen taustan kuvaaminen. Ihan mukava välipala kumminkin raskaamman ja englanninkielisen kirjallisuuden välissä vaihteluna, enkä pitäisi mahdottomana, että lisää saman sarjan kirjoja lukisin.

278 s.

No comments: