Monday, June 25, 2018

Seppo Jokinen: Suurta pahaa
One of the earlier installments of a crime series which takes place in my hometown. This time, the police try to find a man who is unremarkable and ordinary, with no connections to criminals. He has disappeared and soon a severed finger with man’s ring is found at a local library. Clearly a below average installment in the series: the crime was very unbelievable and the writing isn’t as good as in some of the later parts.


Aika varhainen komisario Koskinen -kirja.
Tavallinen perheenisä on kadonnut ja aluksi poliisit olettavat, että mies on vain eksynyt hiukan kyseenalaisille harharetkille eikä uskalla tulla kotiin vaimon luokse, mutta sitten kirjastotalo Metsosta löytyy miehen irtileikattu sormi. Sormessa on kadonneen miehen sormus. Pian löytyy hautausmaalta keskeneräisestä haudasta päätön ruumis, jolla on kadonneen miehen vaatteet päällään. Kummallisemmiksi asiat muuttuvat, kun osoittautuu, että löytynyt ruumis ei kuulu kadonneelle henkilölle, vaan on jonkun muun. Ilman päätä ja sormenjäljet tuhottuna ruumiin tunnistaminen ei ole helppoa, eikä ketään sopivaa henkilöä edes ole ilmoitettu kadoksissa olevaksi.

Koskisen yksityiselämäkin on monimutkaista, tässä vaiheessa sarjaa Koskinen oli toisaalta hiukan virittelemässä uudelleen suhdettaan ex-vaimoonsa, mutta toisaalta ihan työyhteyksienkin kautta miehestä oli useampi nainen kiinnostunut.

Kirja oli selkeästi sarjassaan keskitason alapuolella. Rikos on epäuskottava ja se ratkeaa osittain sattumien kautta. Ihmissuhde”säätökin” henkilöiden välillä on jotenkin epäuskottavan tuntuista. Kielellisestikään ei ole ihan samalla tasolla kuin sarjan myöhemmät kirjat, mutta oli viihdyttävä välipala kuitenkin..

312 s

No comments: