Tuesday, March 12, 2019

Reijo Mäki: Kruunun vasikka



A Finnish-born policeman works undercover in Stockholm. His job is to infiltrate criminal gangs – the worse, the better. This wasn’t a very good book – too many characters, a fairly fragmented structure, and not really engaging at any level. Probably my least favorite book by this author.


Reijo Mäen kirja, jossa vaihteeksi on päähenkilönä joku muu kuin Vares. Kirjan päähenkilönä on suomalaissyntyinen poliisi, Sakari Roivas, joka työskentelee Tukholman poliisin peitetehtävässä. Roivaan tehtävänä on soluttautua alamaailman jengeihin ja näin estää rikoksia tai ainakin saada rikolliset kiinni. Tukholmassa on tehty erittäin uskaliaita ja tuottoisia pankkiryöstöjä. Markkinoille on ilmaantunut myös venäläistä vahvaa huumetta. Roivas sitten sattuu tietysti sekaantumaan vähän molempiin.
Varmaan huonoin Reijo Mäen kirja mitä olen lukenut. Kirja oli rakenteellisesti erittäin hajanainen, henkilöhahmot eivät olleet kunnolla kiinnostavia, vaikka ne värikkäiksi olikin tarkoitettu ja henkilöitä oli jonkin verran liikaa. Missään vaiheessa kirja ei varsinaisesti tempaissut sisäänsä ja oli parhaimmillaan tyydyttävä. Rahasummat vaikuttivat erikoisilta, ihan kuin Ruotsissa olisi ollut eurot käytössä. Kirjan ikä selitti tätä pääosin, kyseessä olikin 25 vuotta vanha teos, kun jotenkin kuvittelin sen olevan uudempaa tuotantoa. Ei erityisemmin houkuttele lisää tätä sarjaa lukemaan – melkein jopa Vareksien kiinnostavuus väheni siitä tympeähkön yhdentekevästä mausta mikä kirjasta jäi.

283 s.

No comments: