Saturday, October 26, 2019

Christian Rönnbacka: Operaatio Troijalainen


A nice police novel about an officer who infiltrates a vicious criminal gang which is smuggling drugs. An interesting main character who is ready to go slightly on the sidetrack of the law. The book has a pretty good balance of tension and sometimes wry humor.

Äänikirjana kuunneltu dekkari. Etukäteen kyseessä oli itselle aika tuntematon teos, kirjailija oli kyllä nimenä jotenkin tuttu.
Antti Hautalehto on rikosylikonstaapeli, joka päättää vaihtaa työpaikkaa avioeronsa jälkeen. Pienen paikkakunnan rauhallinen työtahti katkeaa, kun tarvitaan peiteoperaatioon ruotsinkielentaitoista, hyvät erätaidot omaavaa ja uskaliasta poliisia. Antti soluttautuu huumejengiin, joka pelaa sen verran kovilla korteilla, että kiinnijääminen olisi varma kuolemantuomio. Juuri ennen jengiin soluttautumistaan Antti oli kohdannut kiinnostavan naisen, joka oli tullut tekemään rikosilmoitusta jo jonkin veran aikaisemmin tapahtuneesta raiskauksesta. Asia oli tullut uudelleen ajankohtaiseksi, kun raiskaaja oli alkanut lähetellä uhkaavia tekstiviestejä naisen puhelimeen. Ja kaiken lisäksi joku hajottaa viattomia puutarhatonttuja ihmisten pihoista, kun näin julkeaan tekoon voisi syyllistyä?
Hyvin vetävää tekstiä, jossa pari kertaa kuuntelu loppui todella täpäriin paikkoihin, kun matka loppui vähän liian aikaisin. Pieniä ylläreitäkin normaalin dekkariformaattiin verrattuna kirjassa oli ja kerronta tasapainotteli rajun ja humoristisen välillä pääsääntöisesti aika mukavasti. Ehkä sarjan lukemista pitää jossain vaiheessa jatkaa.

349 p

No comments: