Monday, January 27, 2020

Christian Rönnbacka: Julma (Antti Hautalehto #2)



The police detective, Antti Hautalehto, who endured severe physical and mental hardship, is recovering and has returned to work. The criminals have placed a price on his head. At the same time, a young girl is kidnapped from her home in a very professional manner. She is returned a few days later – she is physically healthy but molested. So there is a lot going on at the same time. It is a smoothly written book where Antti is very pressed once again and does not survive unscathed.

Antti Hautalehdon tutkimukset jatkuvat. Edellinen kirja päättyi varsin synkästi. Antti on palannut työhönsä ainakin fyysistä vammoistaan toipuneena, henkiset ovat vasta arpeutumassa.
Poliisilaitokselle tulee ilmoitus pikkutytön pöksyjen katoamisesta. Pieni asia, jota on vaikea edes ihan vakavasti ottaa, mutta sitten kun pikkutyttö ryöstetään kotoaan näyttää siltä, että kyse on jostain muusta kuin ihan pikkupervon toiminnasta, vielä kun sieppaus näyttää erittäin hyvin, jopa ammattimaisella tarkkuudella toteutetulta. Pari päivää myöhemmin tyttö palautetaan ruumiillisesti kohtuullisessa kunnossa, mutta henkisesti ihan muussa tilassa. Samaan aikaan ruotsalaiset rikolliset ovat asettaneet Antin päästä kunnon palkkion ja palkkamurhaajat ovat jo matkalla. Toiminnantäyteinen kirja, jonka sisältö oli osittain aika kuvottavan ahdistavaa, eikä Antti taaskaan selviä tapahtumista ihan ehjin nahoin. Kirjoituksellisesti se oli kuitenkin kovin vetävä ja sisällöstä huolimatta imi hyvin mukaansa ja oli hyvin sujuvasti kirjoitettua tekstiä.


364 pp.

No comments: