Thursday, May 7, 2020

Seppo Jokinen: Rottasankari (Koskinen #24)


Komisario Koskisen uusimmat seikkailut. Komisario on itse joutumassa tutkittavaksi epäiltynä väärinkäytöksestä tilanteessa, jossa pari hänen alaistaan joutui ammuskelun kohteeksi. Ammuskelija oli taksikuski, joka oli kesken kaiken jättänyt autonsa Hämeensillalle ja lähtenyt kotiin. Samoin aikoihin Pirkkahallin rakennusmessuilla tehdään pommiuhkaus – pommia ei onneksi löydy. Ja sitten hälytetään ambulanssi nuorehkon naisen asuntoon, hänet oli elvytetty hukkumasta, tosin elvyttäjästä ja hätäpuhelun soittajasta ei ole mitään tietoa. Kirjan rakenne on hieman normaalista poikkeava: lukija on koko ajan enemmän tai vähemmän tietoinen siitä mitä tapahtuu ja siitä kuka on syyllinen mihinkäkin tekoon – motiivit eivät aina ole kokonaan tiedossa.
Kirjan on tuttua laatua, oikeastaan sarjan keskitasoa jopa selvästi parempi. Juoni oli vetävä, ehkä paikoitellen aavistuksen pitkitetty. Kuuntelimme puolison kanssa kirjaa automatkoilla ja puolivälissä ihmettelimme, että mitähän tässä nyt vielä tapahtuu, kun asiat tuntuivat olevan jo selvillä. Tapahtumia riitti kyllä runsaasti vielä sen jälkeenkin ihan eikä aika pitkäksi tullut. Poliisien kotiolot myös olivat tärkeänä aiheena juonessa. Ikävästi kirja loppui aikamoiseen cliffhangeriin, ei ole tainnut moista Koskis-sarjassa ennen olla.

Another part of the series in which a now already elderly police officer solves murders at my hometown. This time there is no murder, only an attempted one. A woman was drowned in her bathtub, but then she was resuscitated and an ambulance was called. The person who saved her life has vanished. Did the murderer have remorse or was it someone else? This time the reader knows the whole time what is happening and mostly why things happen. The fun is in how the police close on the solution (and the intrapersonal relations of the policemen/women). A nice book, which is above average for its series.


368 pp.

No comments: