Jatkoa Suomen ruokahistoria -kirjalle. Tämä kirja kertoo eväiden ja matkalla tapahtuvan syömisen historiasta, alkaen jalkapatikkamatkoista ja päätyen lentokoneiden ruokailuun. Kirja tuntui välillä painottuvan aika vahvasti itse matkailuun, jolloin ruoka jäi jopa lähes sivuasiaksi. Siitä paljastui kuitenkin mielenkiintoisia yksityiskohtia: esimerkiksi junien alkuaikojen pakollisia veden tankkauspysähdyksiä jopa hiukan pitkitettiin, jotta matkustajat ehtivät käydä ruokailemassa ja kahvilla rautatieasemilla. Asemaravintoloiden ruoka oli aikalaisarvioiden mukaan huonossa maineessa – ruokailu oli kiireistä, ja leivät olivat kuivia känttyjä. En tiedä, miten se oikeasti toimi; ilmeisesti asemaravintolat olivat kovin suosittuja – mutta miksi ja miten ruoka olisi silti jäänyt seisomaan pitkäksi aikaa?
Kirja oli ihan sujuvasti kirjoitettu, mutta ei ollut yhtä kiinnostava kuin edeltäjänsä ja vaikutti välillä jopa hieman pitkitetyltä. Myöskään matkailun historia ei ainakaan minua kovin paljon kiinnostanut. Kirja oli kuitenkin lukemisen arvoinen.
508 pp.
No comments:
Post a Comment