Saturday, October 3, 2020

Jarkko Sipilä: Tappokäsky (Takamäki #2)


Äänikirjana automatkoilla kuunneltu teos. Toinen osa komisario Takamäestä, Helsingin kaupungin murharyhmän johtajasta, kertovasta sarjasta. Tällä kertaa huumejutun jäljillä olevat poliisit kuulevat puhelinkuuntelussa aivan selvän murhakäskyn. Valitettavasti vain ei ole kunnolla tiedossa kuka puhuu kenelle ja kuka on murhakäskyn kohde, kuuntelu kun pohjautuu puhelinnumeroon, jota tiedetään huumekaupassa käytetyn. Siitä, kenen se on, ole mitään tietoa. Ei kestä pitkään kun löytyy ei vain yksi, vaan kaksi ruumista, jotka on tapettu telotustyyliin. Kärsivällisen poliisityön pohjalta vähitellen poliisi saa selville kuka on välitön syyllinen ja kuka antoi tappokaskyn. 

Ehkä jonkin verran sujuvammin etenevä kirja kuin sarjan ensimmäinen osa. Tässä oli ehkä vähän vähemmän kirjailijan omia kommentteja poliisiin ja politiikkaan liittyen. Myös tämä osa oli kovin kliininen ja poliisien yksityiselämää ei juuri sivuttu, vaan pääpaino oli vahvasti tarkassa lähes dokumentaarisessa peruspoliisityön realistiselta vaikuttavassa kuvauksessa.  


The narcotic division of the Helsinki police hears a clear order of murder while listening to a phone line that is known to be used for trading drugs. Unfortunately, the police don’t know who is speaking to whom, and who is the person who is supposed to be murdered. So, there is little police can do, until not one, but two bodies are found. As both are shot execution-style, it seems like the bodies and the recorded conversation are connected. After a lot of police work, which is described almost in a documentary style, the culprits are caught. A nice book. The emphasis is on the description of how the police work rather than the quirky personalities of the officers.    


317 pp

No comments: