Monday, January 4, 2021

Seppo Jokinen: Pisara veressä (Koskinen #25)


Uusin komisario Koskinen. Pikkupoika näkee pesulassa naisen pesevän ilmeisen veristä mattoa. Häntä ei oikein usko kukaan muu kuin muut lapset ja pian Hervannassa lasten parissa kulkee lievää hysteriaa aiheuttava tarina “vampyyrinaisesta”. Pelkoa lievittääkseen poliisi alkaa tutkia asiaa ja saa melko helposti selville kuka nainen oli. Naisella on jopa kohtalaisen hyvä selitys sille mitä oli tapahtunut. Poliisin kotikäynnillä naisen kotona jokin tuntuu olevan pielessä ja poliiseille herää epäily siitä, että kaikki ei sittenkään ole kunnossa. 

Koskinen lukee nuoren työtoverinsa kirjoittamaa salapoliisitarinaa ja siinä esitetty rikos tuntuu kovin tutulta. Kirja näyttää myös sisältävän asioita yli 20 vuotta vanhasta taposta, asioita, joita julkisuudessa ei ollut edes tiedossa. Mistä nämä tiedot ovat vuotaneet? Kirjailija itse on sellaista sukupolvea, että hyvä jos oli edes syntynyt silloin kun rikos tapahtui. 

Kyseessä oli selvästi keskitason alapuolella oleva Koskinen. Juoni ei ole ollenkaan uskottava oikein miltään kohdalta. Ihmiset tekevät älyttömiä tekoja jopa toistensa puolesta ilman järkevää motiivia ikivanhan asian, jonka vanhenemisaika on jo täyttynyt ajat sitten, peittelemiseksi. Henkilöhahmot tuntuivat myös jotenkin väsähtäneiltä ja huonommin kuvatuilta ja jopa erilaisilta kuin aikaisemmin. Toivottavasti tason laskeminen on vain väliaikaista.


The latest inspector Koskinen book. This time Koskinen and his team are trying to solve an old, over-twenty-year-old cold case that has surfaced for various reasons. And did a young boy really see someone washing a bloodstained carpet? A below-average entry in the series. The plot is implausible and the characters are described worse than in the earlier books and seem to behave out of character.   

368 p

No comments: