Thursday, April 15, 2021

Christian Rönnbacka: Ruska (Antti Hautalehto #8)


Uusin Antti Hautalehto-sarjan kirja. Antilla oli aikomus pitää hieman lomaa ja lähteä Lappiin vaeltamaan ystävänsä kanssa. Hän oli alun perin suunnitellut matkaa naisystävänsä, Leenan, kanssa, mutta tälle tuli este. Yllättäen Antti pestataan kiinalaisen miljardöörin ja hänen poikansa oppaaksi Lemmenjoen kultamaille ja tarjous tulee sellaiselta taholta ja esitettynä siihen tapaan, että kieltäytyminen ei ole mahdollista. Matkan piti olla nopea ja ongelmaton retki, mutta toisin käy. Vaellusporukka kohtaa erittäin hyvin valmistautuneen ja erittäin ammattitaitoisen palkkasoturijoukon, jolla on omat suunnitelmansa miljardöörin ja etenkin hänen rahojensa varalle. Lopputuloksena on raju välienselvittely, jossa ruumiita tulee useampi. 

Kirja on jossain määrin erilainen kuin sarjan aikaisemmat osa ja se on enemmän trilleri kuin poliisikertomus. Vauhtia kirjassa hitaahkon alun jälkeen piisasi, mutta uskottavuudessa oli pienoisia ongelmia. Tarinan loppu oli Antin kannalta kovin hankala monella tapaa ja hänen tulevaisuutensa sekä työssä, että yksityiselämässä näyttävät epäselviltä.

Vetävyydessään kirja oli yhtä hyvä kuin aikaisemmat ja jonkin verran avoimen lopun vuoksi seuraavaa osaa jää odottamaan.      

The next part of the series about the adventures of Antti Hautalehto, the police detective responsible for violent crimes in a small Finnish town. This time he isn’t solving a crime but works as a guide for a Chinese billionaire and his son. They were supposed to trek for a few days in Lapland to see how gold was mined there, but it turns out that a very professional team of mercenaries has some plans for the tycoon and his money…

The book is smooth and fast-moving after a fairly slow start. It is a bit different from the other parts of the series: it is more of a thriller than a police procedural. The end of the book leaves Antti’s future wide open - he might be facing prison for acts he was forced to do while fighting against the bad guys. 

284 pp. 

No comments: