Saturday, December 10, 2022

Christian Rönnbacka: Kostajan merkki (Antti Hautalehto #10)


Hautalehto-sarjan uusin osa. Kirja palaa monessa mielessä alkuun ja osittain resetoi parin kolme viime kirjan tapahtumat. Antti on taas Porvoossa töissä ja on palannut yhteen entisen naisystävänsä kanssa. Menneisyys palaa muutenkin elämään: rikolliskopla, jonka suurisuuntaisen salakuljetusyrityksen Antti onnistui estämään peitetoiminnallaan sarjan ensimmäisessä kirjassa, on heräämässä uudelleen henkiin ja sen johtoon on noussut Suomessa surmansa saaneiden veljesten pikkuveli, joka haluaa kostaa - henki hengestä, muu ei riitä. Juoni paljastuu, kun yksi ilmeinen palkkatappaja löytyy paikalliselta golf-kentältä kuolleena. Kuka tämän teki ja miksi?

Hyvää, taattua laatua kuten muutkin sarjan kirjat, vetävästi kirjoittua toimintapainotteista kerrontaa, jossa on pieni humoristinen sävy, vaikka tapahtumat välillä ovatkin aika rujoja ja väkivaltaisia. Kirja ei ole sarjansa parhaita, mutta ei missään nimessä heikoimpiakaan. 


Antti Hautalehto has returned to his old job as the leader of the criminal police of a smallish town, Porvoo.  A few years ago, he foiled a major cocaine smuggling attempt by an organized crime gang. In the aftermath, two criminals ended up dead due mainly to the actions of Antti. Now their brother has been released from prison and he wants to revitalize the old, almost disappeared organization to revenge his brothers' deaths. And that doesn’t bear well for Antti. 

An action-packed crime novel with a touch of wry humor. A good book, about the average for its series. 

318 pp. 


No comments: