Sunday, April 10, 2011

Liza Marklund: Prime time

A nice “detective” story about a newspaperwoman solving crimes. A popular TV anchorwoman has been murdered, and the best friend of Annika Bengtzon is among the suspects. Annika also faces some domestic difficulties. Very fluent and enjoyable mystery.


Annika Bengtzon dekkari, mukavaa hyvin kirjoitettua viihdettä tähän stressin keskelle.

Annika selvittää kuuluisan ja iltapäivälehtien kansissa viihtyneen TV-toimittajan murhaa. Murha oli tapahtunut eristyneessä hotellissa tehdyn kuvaussession päätteeksi, ja mahdollisia syyllisiä on klassiseen dekkarityyliin rajallinen määrä, ja useimmilla oli motiivi päästää juontaja päiviltä. Yksi mahdollisista syyllisistä on Annikan paras ystävä, joka antaa murhaan selvittämiseen tavallista henkilökohtaisemman sävyn. Tuttuun tapaan rinnakkaisina juonina kulkevat Annikan perhe-elämän ja työpaikan ongelmat. Annikan ja hänen miehensä suhde rakoilee taas kerran, ja kun Annika joutuu lähtemään töihin juuri ennen sovittua yhteistä Juhannuksen viettoa miehen pinna kiristyy pahasti. Työssä taas lehden päätoimittaja vaikuttaa olevan hukassa, siinä määrin että lehden toimituspäällikkö (?) ryhtyy omiin toimenpiteisiinsä asian suhteen. Molemmissa asioissa kirjan lopussa vaikuttaa valo pilkistävän tunnelin päästä.

Aika hyvä dekkari, selvästi parempi kuin vaikka saman kirjoittajan Paratiisi (jossa ilmeisesti kirjailijalle tärkeän asian herättämät tunteet heikensivät kirjan kirjallista laatua). Hyvin kirjoitettua, sujuvaa tekstiä, jota oli miellyttävä lukea. Käännöskin on ilmeisesti nappiin onnistunut.

368 s.

No comments: