Monday, August 11, 2014

Anne Holt: Julkkismurhat


A police procedural about a serial murderer killing celebrities. The beginning of the book was a little disjointed and had far too many hard to keep track characters, but it got much better by the end. A nice summer read.

Tunnettu TV-julkkis kuolee kotonaan omituisella, ritualistisia piirteitä omaavalla tavalla. Parin viikon kuluttua kuolee toinen julkisuuden henkilö ja jälleen murhassa on mukana erikoisia piirteitä. liikkeellä vaikuttaa olevan sarjamurhaaja. Poliisipariskunta on juuri saanut lapsen, ja Inger Johanne Vik on äitiyslomalla. Hänen miehensä on yksi murhaketjun päätutkijoista, ja lomalla ollessaankin Inger hän alkaa selvittää murhia. Koska selvää motiivia ei vaikuta olevan, näyttää siltä, että tutkimuksesta tulee pitkä ja hankala. Ja niin tapahtuukin.
kirjan alku vaikutti hiukan liian löysältä ja henkilömäärä suurelta. (Miksi kirjoissa ei aina voi olla henkilöluetteloa, helpottaisi onnettoman nimimuistin omaavan lukijan lukemista huomattavasti). Loppua kohden kirja jäntevöityi ja ylineuroottisen lapsenhoidon vatvominen vähentyi ja tarina oli kovinkin mukaansatempaava. Viihdyttävää kesälukemista. Yhden mielenkiintoisen faktan neurologi kirjasta oppi: MS-tauti ei kuulemma vaikuta aivojen toimintaan. Mihinköhän sitten?

419 s.

No comments: