Thursday, August 6, 2015

Seppo Jokinen: Koskinen ja raadonsyöjä


A police procedural which happens on my home town. A computer wizard of a large paper factory has been killed. Many people seem to have some sort of motive, but none one good enough for a murder. The case is solved by good old fashionable police work. An enjoyable and fast read.

Komisario Koskisesta kertovan sarjan alkupään kirjoja.
Paperitehtaan tietokoneosastolta löytyy murhattu mies. Häntä on isketty jollakin takaraivoon, mutta murha-asetta murhaajasta puhumattakaan ei löydy mistään. Jonkinlainen motiivi murhan tekemiseen näyttää olleen aika monella osaston työntekijöistä, mutta harvalla sellainen, että sen vuoksi ketään tappaa olisi kannattanut. Ja parhaalla ehdokkaalla – sillä kenen avainkortti satutummalta katosi juuri sinä päivänä on täydelliseltä vaikuttava alibi. Tutkimukset tuntuvat alussa pyörivän tyhjäkäynnillä, mutta vähitellen juttu alkaa ratketa.
Kirja oli mukaansatempaava, sujuvasti kirjoitettu ja juoni oli kiinnostava, etenkin paikallisuus huomioiden. Komisarion yksityiselämää oli mukana sopivasti, tosin kun aika monta kirjaa on sarjasta lukematta, eivät kaikki suhdekiemurat on aivan selkeiltä tuntuneet. Muutama pieni puute logiikassa kirjasta löytyi; ihmettelen että ylimääräisistä rahoista puhunutta henkilöä ei nopeammin otettu poliisin haastateltavaksi. Kiristys rahojen saamisen motiivina oli ilmiselvää, mutta poliisille tämä ei nähtävästi mieleen juolahtanut ainakaan kovin nopeasti. Sinällään tarina lopulta ratkesi järkevän tuntuisen poliisityön avulla, eikä kyse ollut mistään typerästä sattumasta, joka joskus vastaavissa kirjoissa on ratkaisun avaimena. Viihdyttävä teos ja samaa sarjaa varmasti pitää jatkossakin välipaloina aina välillä lukea.

288 s.

No comments: