Thursday, April 7, 2016

Robert Galbraith: Pahan polku (Career of Evil)


The latest Cormorran Strike by Robert Galbraith / J. K. Rowling. Another very good book in spite of some very disturbing events and people in it. The description of the main characters is top notch as usual, and a lot happens in the book some of it very disturbing but captivating nevertheless.

Uusin osa Cormoran Strike sarjasta. Tällä kertaa Cormorran joutuu selvittelemään rikosta, jossa hän itse vaikuttaa olevan kiusan kohteena. Ja mistään vaatimattomasta kiusasta ei kyse ole, vaan kyseessä on murhaaja, jolla näyttää olevan jokin yhteys Cormoraniin. Kirja alkaa kun Cormoranin sihteeri ja/tai työtoveri (se kummasta on kyse, on yksi kirjan teemoista ja etenkin Robinia kovasti mietityttävä asia) Robin saa paketissa irtonaisen jalan. Miksi murhaaja näyttää ahdistelevan pientä, huonosti pärjäävää etsivätoimistoa? Cormoranin taustasta löytyy useampi tyyppi, jotka olisivat voineet syyllistyä tällaisiin tekoihin. Murhaaja on vasta päässyt alkuun, ja hänellä näyttää olevan vähemmän miellyttävät suunnitelmat etenkin Robinia kohtaan. Löytääkö etsiväkaksikko syyllisen ennen kuin heille itselleen käy huonosti? Ja miten Robinin kihlauksen kanssa käy - hääpäivä on lähestymässä, mutta hänellä on epäilyjä siitä onko hän menossa oikean ihmisen kanssa naimisiin oikeista syistä?
Kirjassa tapahtuu todella paljon todella erilaisia asioita, sekä dekkarijuonen että henkilöiden välisten suhteiden alueella. Kirjassa saamme tietää aika paljon lisää molempien päähenkilöiden aikaisemmasta elämästä. Kummallakin on omat luurankonsa kaapeissa.
Erittäin vetävää tekstiä hienoilla henkilökuvauksilla kuten muutkin sarjan kirjat, vaikka sisältö sarjamurhaajineen, pedofiileinen ja naisten hakkaajineen olikin varsin puistattavaa paikoitellen. Kolmesta kirjasta tämä taitaa olla paremmuusjärjestyksessä keskimmäinen ja jättää siinä määrin asioita päähenkilöiden välisissä suhteissa auki, että seuraavaa osaa odottelee ihan innolla.
429 s.

No comments: