Sunday, April 17, 2016

Seppo Jokinen: Koskinen ja siimamies


The first of inspector Koskinen series. A police procedural from my home town. A young woman is found strangled with a fishing line. Soon there are more similar attacks, and the police has pressure to find the culprit as soon as possible. A pretty good book with nice local color – not as good as the later parts of the series.

Ensimmäinen komisario Koskinen-sarjan kirja. Oma lukujärjestykseni on ollut melkoisesti sarjan sisäisestä järjestyksestä poikkeava ja tämän sarjan ensimmäisen luin nyt sitten vasta tässä vaiheessa.
Nuori tyttö on tapettu siimalla kuristamalla. Lisäksi on tapahtunut kioskimurtoja, joiden yhteydessä on pahoinpidelty kioskien henkilökuntaa. Välillä poliisit miettivät onko molempien takana sama tekijä, mutta tutkimukset erkanevat pian toisistaan. Kun samantapaisia nuorten naisten kimppuun hyökkäyksiä sattuu lisää, ovat Tampereen tapahtumat ykkösaihe iltalehtien lööpeissä ja poliisilla on paineita löytää syyllinen ja pian.

Kirja on hyvä, mutta haeskelee paikoitellen ehkä hieman vielä tyyliään ja myöhempien sarjan osien sujuvuutta. Pientä hajanaisuutta kirjassa myös on kun tutkitaan kahta tapausta ja Koskisen yksityiselämääkin kuvataan aika paljon. Henkilöhahmot eivät vielä ehkä aivan ole kehittyneet samankaltaisiksi, mitä ne muissa, myöhemmissä osissa kuvataan, etenkin yhden naishahmon käyttäytyminen verrattuna myöhempiin osiin vaikutti hieman omalaatuiselta. Lupaava aloitus kuitenkin sarjalle joka on tuntunut koko ajan parantavan tasoaan, mutta pääsääntöisesti tuntuu siltä, että mitä uudempi sarjan osa, sitä parempi.

245 s.

No comments: