Wednesday, July 24, 2019

Agatha Christie: Lordin kuolema (Hercule Poirot #9) [Lord Edgware Dies]


A pretty standard, perhaps below average, Agatha Christie mystery. Without its pretentious diversion, I would have figured out the murderer about halfway through.

Autossa äänikirjana kuunneltu kirja, joka on varsin tavanomainen Agatha Christie, jossa yritetään selvittää kuka murhasi varsin epämiellyttävästi useampia henkilöitä kohtaan käyttäytyneen lordin. Paras motivaatio hänen murhaamiseensa oli lordin puolisolla, jonka jopa nähtiin tulevan lordin asuntoon juuri hetki ennen hänen murhaansa. Mutta vaimolla on täydellinen alibi: hän oli saamaan aikaan illalliskutsuilla, joilla useat henkilöt näkivät hänen olevan paikalla. Miten tämä on mahdollista?
Kirja oli aika standardi viihdyttävä dekkari. Itse tosin olisin keksinyt murhaajan ja murhatavan jo noin puolivälissä kirjaa, mutta kirjailija käytti aika raukkamaista harhautusta hiukan hämäämään lukijaa. (mainittiin, että kertojahenkilö ei nähnyt yhtä henkilöä enää koskaan paitsi yhden kerran joskus myöhemmin). Tämän vuoksi ja yhden toisen aika tarpeettoman, ilmeisesti lähinnä juonta mutkistamaan tarkoitetun yhden henkilön kertoman valheen vuoksi ei kuuluu kirjoittajansa parhaimmistoon.





No comments: