Tuesday, July 23, 2019

Reijo Mäki: Hot Dog (Vares #27)



Another humorous detective novel about a private dick who works at Turku and likes his booze and women. Pretty average for the series, after a very slow start with nice banter and interesting villains who end up dead in fascinating ways.

Välipalana taas Vareksen seikkailuja. Tällä kertaa Vares selvittelee vanhan poliisikaverinsa katoamista. Tämä oli hiukan epäselvissä olosuhteissa irtisanoutunut poliisilaitokselta ja muuttanut sitten syntymäkotiinsa pohjanmaalle. Muutamia vuosia myöhemmin hän ilmaantui takaisin Turkuun metsittyneen näköisenä ja oli vihjaillut tietävänsä jotain muutamia vuosia aikaisemmin tapahtuneesta rikollispomon teloitustyyppisestä murhasta. Pian tämän jälkeen hänestä ei ollut jälkeäkään missään.
Kirja oli aika standardia Vares-laatua. Letkeää sanailua, jänskiä tilanteita ja hämyjä konnia, joille lopussa pääosin käy kovin huonosti. Alkupuoli oli kovin hidas, mahtaakohan kirjailija saada kovatkin lahjukset DBTL-festareilta, siinä määrin niitä käsiteltiin (pääosin ihan täysin turhaan) kirjan ensimmäiset lähes sata sivua. Melkein tuli jo uskonpuute siitä kannattaako kirjaa edes jatkaa, kun oikein mitään merkittävää ei tuntunut tapahtuvan, mutta sitten vauhti kyllä parantui. Kirja oli kevyttä, viihdyttävää kesälukemista, ei sen enempää eikä sen vähempää.

464 pp.

No comments: