Saturday, February 13, 2021

Jarkko Sipilä: Karu keikka (Takamäki #3)


 Autossa kuunneltu kirja, jonka kuuntelu venyi sattumien vuoksi useamman kuukauden ajalle.  Loppupuolella oli jo hiukan vaikea muistaa mitä kirjan alussa tapahtui. Joka tapauksessa kirjan alussa löytyy alaston, kuoliaaksi puukotettu mies asunnossa, joka on ilmiselvästi huolellisesti siivottu kaikista jäljistä. Mies osoittautuu poliisiksi, joka on työskennellyt sisäministeriössä projektissa, josta murhaa tutkivien poliisien on yllättäen lähes mahdotonta saada mitään tietoa. Kun asunnosta löytyy yksittäinen ilotyttönä toimineeseen naiseen viittaava sormenjälki, tutkimukset pääsevät vähän pidemmällä. Alkaa kuitenkin näyttää siltä, että poliisipiireissä, ainakin sisäministeriössä ja suojelupoliisissa on joitakin, jotka eivät asian kovin tarkasta selvittelystä ole innoissaan.

Kirja oli hyvin samaa laatua kuin sarjan aikaisemmat osat. Mukana oli kiinnostavaa poliisityön kuvausta, jossa poliisin toiminnassa oli monen sävyisiä harmaan sävyjä. Tässäkään osa sarjaa ei mennä syvällisesti poliiseiden yksityiselämään ja persoonallisuuksiin, vaan paino on paljolti rikoksessa ja sen selvittämisessä. Jossain vaiheessa jatkoja tulee varmasti kuunneltua, pari osaa on jo ostettuna, kun Elisa Kirjan sopimuksen heikentämisen ja hinnan lähes tuplaantumisen vuoksi piti pikavauhtia käyttää kertyneet krediitit pois. 


Another police procedural. The Helsinki murder group tries to find out who killed a policeman who was working on a secret project that even the police investigating the crime are not allowed to get any information about. A competent book, where the emphasis is on ordinary police work, not on dysfunctional, but unreasonably bright, individuals.

282 pp. 

No comments: