Wednesday, June 8, 2022

Seinää vasten (Takamäki #8) by Jarkko Sipilä

Pitkästä aikaa oli luettavana (tai kuunneltavana) Kari Takamäki-sarjan kirja. Keskisarjan konna löytyy vanhasta varastosta ammuttuna teloitustyyliin. Atari-ryhmän poliisi Suhonen oli saanut vinkkimieheltään (joka itseasiassa oli enemmän tai vähemmän narutettu hävittämään ruumis) vinkin teosta, ja soluttautuu alamaailmaan lahtelaisena pikkurikollisena Suikkasena. Soluttautumisessa hän joutuu menemään jo vähän pidemmälle kuin lain harmaalle alueelle, mutta lopulta onnistuu asiassaan hyvillä tuloksilla – tosin joutuen moottoripyöräjengin tappolistalle samalla. Kovin isoja yllätyksiä kirjassa ei ole, se mikä näytti rikollisten keskinäiseltä välien selvittelyltä myös oli sellaista.

Kuten aikaisemmatkin osat kirja on aika kliinistä poliisityön kuvausta ilman, että poliisin henkilöön tai perhe-elämään otetaan oikeastaan lainkaan kantaa. Mielestäni teos jäi sarjassaan keskitason alapuolelle, mitään erityisen kummallista tai poikkeuksellista siinä ei ollut – tosin ei varmaan aina kaikessa tarvitse ollakaan.


Police inspector Takamäki is trying to find out who killed a middle-level criminal at an abandoned warehouse. An experienced undercover cop infiltrates criminal organizations and finds out the culprit. He is forced to work in a grey zone, between legal and illegal activities – and ends up on the kill list of a motorcycle gang who is aware that he is a cop. As usual, the book consists of a rather clinical description of police work, and the interpersonal conflicts and the family life of the police personnel are mostly ignored. This book felt fairly ordinary and was a below average installation in the series.  

300 pp. 


No comments: