Sunday, February 6, 2011

David Bodanis: E=mc2 : maailman tunnetuimman yhtälön elämäkerta / E=mc2: A Biography of the World's Most Famous Equation
Very interesting book about the most famous formula in the world. A fairly light book which covered many subjects, sometimes with somewhat too cursory look, but nice, fast, book to read nevertheless.

Tarina maailman tunnetuimman yhtälön historiasta ja merkityksestä. ”Päähenkilö” on luonnollisesti Einstein, mutta tarina alkaa jo satoja vuosia aikaisemmin, nykyaikaisen luonnontieteellisen tutkimuksen kehittymisestä, ja päättyy atomipommin kehittämiseen ja sen merkitykseen. Kirja on hyvin luettava ja viihdyttävä, mitään erityistä uutta se ei minulle varsinaisen tieteellisen taustan tasolla tarjonnut, mutta henkilöhistoriana ja luonnontieteen historiana kirjalla oli kyllä annettavaa. Paikoitellen olisin toivonut hiukan perusteellisempaa ja syvemmälle menevämpää lähestymistapaa, nyt monia mielenkiintoisia henkilöitä ja tapahtumia ohitettiin hyvin nopeasti. Onneksi perusteellisempaa tutustumista varten kirjasta löytyy hyvä viiteluettelo.

379 s.

No comments: