Tuesday, October 13, 2015

Seppo Jokinen: Viha on paha vieras


A police procedural from my home town. An entire block of flats seems to be targeted by someone. First one man is found strangled, later there is apparent trespassing in apartments and a poisoning. Who, how and why are all open questions. An easy to read and entertaining book.

Komisario Koskinen kirja. Tällä kertaa Mansen rikosetsivät selvittelevät kokonaisen kerrostalon vainoamista. Aluksi nuoren miehen kotiin ilmaantuu hirttosilmukka ja pian hänen naapurinsa löytyy hirteen ripustettuna. Poliisit toteavat lähes heti, että kyseessä ei ollut itsemurha vaan murha. Opiskelijatyttö epäilee, että hänen asunnossaan on käyty ja pian yksi asukas kiidätetään sairaalaan myrkytettynä. Missään lukossa ei näy tiirikoinnin jälkiä. Onko talon kimpussa vainoaja ja miten hän pääsee asuntoihin? Ja miksi aika tavallisen tuntuisen rakennuksen asukkaita näin ahdistellaan? Pikkuhiljaa salaisuudet sitten selviävät ja useammalla kuin yhdellä asukkaalla on jotain ainakin hiukan salattavaa taustassaan. Pääepäiltynä ehtii olla useampikin henkilö.
Aika realistisen tuntuisesti kuvatun poliisityön pohjalta syyllinen lopulta tietysti löytyy. Vetävästi kirjoitettu ja juoneltaan mukavan monipolvinen kirja, jossa päähenkilöiden kuvaus oli tuttuun tapaan hyvää, mutta osa sivuhenkilöistä oli ehkä hiukan karikatyyrimäisiä. Tuttuja ja taattua laatua kuitenkin, hyvää matkalukemista lentokoneessa ja –kentillä istuessa.

288 s.

No comments: