Thursday, December 29, 2016

Hannu Luntiala: Ihmissyöjän päiväkirja


An absurd and surrealistic tale of a body louse, which comes to Finland on clothes of members of Finnish parliament who were visiting Kosovo. The louse then jumps from a person to person and observes the strangeness of everyday human life.

Kertomus vaatetäistä joka hyppää Kosovossa vierailevan suomalaisen kansanedustaja ryhmän mukaan ja saapuu Suomeen, jossa sitten kokee monenlaista hyppiessään vaatteesta ja taskusta toiseen. Varsinaista jatkuvaa klassista juonta on melko niukasti, enemmänkin kirjassa ihmetellään ja ironisoidaan erilaisia nykypäivän ilmiöitä ja varsinainen referointi ei ole ihan helppoa.
Absurdin surrealistinen tarina, jossa on monta, ehkä liiankin monta kertojaa. Useamman ihmisnäkökulman lisäksi tapahtumia seurataan täin näkökulmasta ja myös täiden elämästä kirjan kirjoittaneen näkökulmasta. Vilahtaapa henkilöiden joukossa Jumalakin, ainakin täiden jumala(?). Monennäköistä tapahtumaa ja ajattelua yksinkertainen vaatetäi reissuillaan kohtaa. Mielenkiintoisen kummallinen kertomus, jossa tosin hajanaisuus ja hypähtely hiukan haittasivat. Hyppiminen tietysti kirppumaiseen elämään sopii luonnollisella tavalla, joten eipä tuo niin iso ongelma ollut.


235 s.

No comments: