Sunday, December 11, 2016

Leena Lehtolainen: Surunpotku


The latest book about Maria Kallio, a female head of a police department which was founded to solve unusual crimes. The department will soon be dissolved in spite of very good results, and Maria will soon be out of her job. But there is still one more crime to be solved. A dead body has been found in a very large pool of blood at a local church. It soon turns out that not all of the blood is human… A pretty nice, smoothly written book which is hard to put down - one of the better ones of the series.

Viimeisin Maria Kallio- kirja. Epätyypillisten rikoksien osastoa ollaan lopettamassa ja Marian työtilanne ei ole selkiytynyt. Hän uskoo jotain töitä löytävänsä, mutta varmuudella ei mitään vielä ole tiedossa. Mutta ainakin yksi rikos on vielä selvitettävänä. Espoon kirkosta on löytynyt kuoliaaksi puukotettu mies lasten vessasta. Verta on suunnaton määrä. Tarkemmissa tutkimuksissa osoittautuu pian, että kaikki ei ole ihmisverta. Murhattu on tunnettu jalokiviasiantuntija ja kansanedustajan puoliso. Liittyykö murhan miehen ammattiin ja onko häneltä ehkä ryöstetty jalokiviä? Vai onko murhalla poliittisia syitä? Vai onko kyseessä satunnainen, mieleltään järkkyneen henkilön tekemiä teko? Ja mistä ihmeestä ylimääräinen veri on tullut ja miksi?
Kirja oli vetävä, sujuva ja mukaansa tempaava – parhaasta päästä sarjaansa. Oikeataan sääli, että Maria Kallio-kirjoja ei ainakaan vielä ole enempää, ihan mielellään näitä lukisi. (Henkivartija-sarjan kirjoja taas en lukisi vaikka aseella uhattaisiin). Ainoita suurempia ongelmia kirjassa oli loppuratkaisu, jota lukijan oli kyllä aika lailla mahdotonta ennakoida tai mitenkään arvata syyllistä, sen verran puskasta tekijä ja hänen motiivinsa tulivat. Tavallisesti dekkarissa tämä on iso vika, mutta jotenkin tällä kertaa se ei haitannut, sillä sen verran sujuva ja mukavasti etenevä kirja oli eikä vaatinut klassisen arvoitusdekkarin rakennetta.

432 s.

No comments: