Monday, May 28, 2018

Reijo Mäki: Valkovenäläinen (Vares #20)


A fast-moving and smooth-talking detective story, in which a private eye, who lives at Turku tries to find out who killed his acquaintance, a local, fairly famous author of detective stories. One of the better ones in the series.


vares tutkii tällä kertaa turkulaisen kohtalaista kuuluisuutta saavuttaneen salapoliisiromaaneja kirjoittaneen kirjailijan Juhani Oxbackan kuolemaa. Häntä oli lyöty jollain kovalla esineellä päähän ja pudotettu Aurajokeen ja vain sattumalta ruumis löytyi ennen merelle joutumista. Kuka oli syyllinen ja liittyykö kirjailijan taannoinen Venäjän matka asiaan? Hän oli ollut matkan jälkeen jotenkin järkyttynyt ja oli kestänyt pitkään ennen kuin pääsi takaisin osapuilleen entiselleen ja kirjoittamisen kanssa on ollut edelleen hankaluuksia.

Tarinassa riittää monenlaista mutkaa ruumiinryöstöön asti. Paremman pään kirjoja sarjassaan ja vaikka mukana oli useita todella suuria sattumia, niin tällä kertaa Vares jopa ihan itse ratkaisi rikoksen, eikä vastaus tipahtanut suoraan häneen syliinsä jonkin kummallisen yhteensattuman jälkeen. Kielellisesti kirja on tuttua hupaisaa sanailua.

Pikkuisen kyllä ihmetyttää miksi muistikortteja pitää Venäjältä niin hankalasti salakuljettaa - taitaa todennäköisyys sille, että jotain yksittäistä muistikorttia tullissa alettaisiin tutkia olla aika tasan nolla. Menemättä nyt siihen, että tiedonsiirto kryptattuna netin kautta olisi ollut vielä varmempaa.

480 s.

No comments: