Tuesday, July 28, 2020

Kaikki mikä kiiltää (Antti Hautalehto #5) by Christian Rönnbacka


Lisää Hautalehdon ja hänen tutkimusryhmänsä seikkailuja. Tällä kertaa Hautalehto kiinnittää huomionsa siihen, että hänen tuttunsa keskusrikospoliisista vaikuttaa postaavan jotakuta aivan Hautalehdon kotikentillä ilman, että hänelle olisi tästä mitään tiedotettu. Ilmenee, että kyseessä ovat pari entistä koulukodin kasvattia, joilla näyttää olevan kummallisen paljon rahaa käytettävissään. Ja pian ei vain poliisi, vaan myös konnat, jahtaavat samoja nuoria.

Ehkä aavistuksen heikompi kirja kuin edelliset sarjan osat. Osasyynä lienee se, että kesti aika pitkään ennen kuin Hautalehto ja hänen poliisiryhmänsä pääsivät kirjassa varsinaisesti esille ja turhan pitkään seurattiin nuoria, joihin ei kovin suurta emotionaalista kytköstä vielä siinä vaiheessa ollut. Loppua kohden kirja parantui selvästi ja oli loppupuolellaan ihan samaa korkeaa tasoa kuin muutkin sarjansa kirjat letkeällä humoristisella kielellä maustettuna.

Another police procedural abut inspector Hautalehto and his group. This time they try to find a group of youngsters who have angered some really, really bad people after their smuggling kick went wrong. Nice and entertaining writing, but not without some gore, like the earlier parts of the series.

287 pp.

No comments: