Friday, July 17, 2020

Kuiva kausi (Aaron Falk #1) by Jane Harper (The Dry)



Talousrikoksiin erikoistunut poliisi Aaron Falk palaa syntymäpaikkakunnalleen hautajaisiin. Hänen paras lapsuudenystävänsä on ampunut perheensä ja itsensä. Paikkakunta on pieni ja sisäänlämpiävä. Poliisi itse on joutunut aikoinaan muuttamaan pois kaupungista jo nuorena kun hänen ystäviinsä kuollut tyttö löytyi epäselvissä olosuhteissa kuolleena. Osoittautuu, että aluksi selvältä näyttänyt laajennettu itsemurha ei olekaan niin selvä, miltä aluksi näytti ja paikkakunnan poliisikin on huomannut muutamia erikoisia yksityiskohtia kuolemissa. Falk pidentää hautajaismatkaansa ja yrittää löytää totuuden. Tämä ei kuitenkaan ole helppoa, koska paikkakunta suhtautuu epäillen ulkopuolisiin, etenkin sellaisiin jonka maine on menetetty jo vuosikausia sitten. Lisäksi pitkään jatkunut kuivuus on saanut kaikkien hermot kireälle.

Hyvä, hyvin kirjoitettu dekkari, joka toi hyvin esiin pikkukaupungin elämän ja sään kaupunkia uhanneen vaikutuksen. Ihmiset oli kiinnostavia, mutta ehkä jossain määrin aavistuksen kliseisiä. Kovin paljoa vihjeitä lukijalla ei myöskään ollut käytettävissä, joten arvoitukset ratkaiseminen ei kovin helppoa olisi ollut. Kokonaisuudessa kirja oli mukavaa luettavaa.

A policeman returns to a small town where he was born (and from where he was forced to flee after his friend died in suspicious circumstances). His childhood friend has apparently murdered his family and himself. It turns out that the case isn’t as clear cut as it seemed at first. A nice crime novel with interesting but perhaps slightly stereotypical characters.


381 pp

No comments: