Monday, July 20, 2020

Kylmä syli (Antti Hautalehto #4) by Christian Rönnbacka


Kesällä on usein paljon autossa istumista ja samalla tapanamme on kuunnella äänikirjoja. Nyt jatkoimme samaa sarjaa kuin edellinen kuuntelemamme kirja.

Pikkujoulusta palaamassa ollut nuori mies katoaa. Matkareitillä on joki ja oletus on, että hän on pudonnut matkalla veteen. Jokin jää hiukan kiusaamaan komisario Antti Hautalehtoa, mutta valvontakameroiden ja joen pohjan tutkimisen lisäksi aika vähän on tehtävissä. Mutta sitten vedestä löytyy henkihieverissä poliisiharjoittelijana toiminut yhden Antin tutkimusryhmän jäsenen poika, joka ei edes ollut paria olutta tukevammassa humalassa ja joka oli suorittanut armeijan taistelusukeltajana, joten ihan helpolla ei hänen olisi pitänyt veden alle vahingossa joutua. Paikalla oli lisäksi nähty vettä valunut hupparipäinen hämärähkö tyyppi. Onko liikkeellä häikäilemätön murhaaja? Ja kun aletaan käymään läpi vastaavia kuolemantapauksia näyttää siltä, että kyseessä on sarjamurhaaja. Tästä alkaa tutkimus, jossa on paljon pelissä, myös Antin itsensä henkilökohtainen turvallisuus.

Kirja oli samaa tasoa kuin aikaisemmat sarjan kirjat: mielikuvituksellista ja vauhdikasta tarinankerrontaa mukavalla huumorilla ja yllättävillä juonenkäänteillä (kuitenkin pääosin loogisilla) maustettuna. Aika vetreässä kunnossa ollut sairaseläkeläinen syyllinen tosin oli, ei olisi varmaan todellisuudessa eläkehakemus mennyt läpi. Kielellisesti ainakin kuunneltuna kirja oli hyvin sujuvaa tekstiä, joka ei ”tökkinyt” missään vaiheessa.


Another Antti Hautalehto book which I listened to during commutes to the summer cottage and back. The police are now trying to find a serial murderer who drowns young inebriated men returning from restaurants at night. There might be many victims, as deaths like that are most likely considered to be accidents. Exciting and easy listening with many surprising turns. Dialogue was very ”manly”, but funny at the same time. Looking forward to the next book.


317 pp

No comments: