Friday, July 17, 2020

Rakennus 31 (Antti Hautalehto #3) by Christian Rönnbacka


Antti Hautalehto -sarjassa seuraava kirja. Antti on pitkälti toipunut edellisen kirjan tapahtumista. Hän asuu surkeassa vuokra-asunnossa, koska ei ole ehtinyt etsiä uutta asuntoa edellisessä kirjassa tuhoutuneen tilalle ja deittailee hyvin aktiivisesti lääkäriä, jonka tapasi edellisen kirjan tapahtumien yhteydessä.

Poliisille tulee ilmoitus avoimesta haudasta. Kun mitään varsinaiseen rikokseen viittaavaa ei löydy, poliisi ei aluksi asiaa kovin aktiivisesti tutki - mutta sitten löytyy toinen ja kolmas avoin hauta (hiukan ihmettelen kuinka helposti käsipelillä metsämaahan hautoja saa kaivettua - itse kun joskus jotain pikkuruista kuoppaa on yrittänyt metsään kaivaa niin käsivarren paksuisia juuria ja kuutiosta alaspäin kooltaan olevia kiviä on vastassa 5 cm maan pinnan alla ihan riittävästi). Kun lopulta viimeisestä haudasta löytyy riistiinnaulittu mies lannevaatteeseen puettuna pistohaava kyljessään, niin poliisilla on tutkittavanaan todella kummallinen rikos. Antilla on vielä lisävaivana ilmeisen häiriintynyt stalkkeri, mutta on toisaalta hänellä uusi tyttöystävä, jonka kanssa harrastaa (paljon) seksiä.

Kirja oli vetävän humoristista kieltä jota autossa mökkimatkoilla kuunteli mielellään. Välillä kirjassa oli hiukan edellä poliiseja ongelman ratkaisemisessa. Mukana oli myös joitain epäloogisuuksia (ei potilaspapereita todellakaan jätettäisi jälkeen hylättyyn sairaalarakennukseen), mutta kyseessä oli viihdyttävä kesäkirja kumminkin.


A police procedural where police inspector Antti Hautalehto (who has an obsessive stalker) tries to find who behind the empty graves which have been found in the woods. At first the police isn’t too worried - after all if someone is digging graves in someone else’s forest, the crime is so small that it really doesn’t warrant much investigation. But then the fourth grave is found with a body in it. And as the body is of a long haired, thin man who has been crusified, has stabwound at his side of chest is who is dressed only in a loincloth, the case is really strange. A smoothly written and easy to read (and listen) entertaining crime novel.

350 pp

No comments: