Thursday, July 15, 2021

Jarkko Sipilä: Mitään salaamatta (Takamäki #6)

Taas uusi Takamäki-sarjan kirja, joko on autossa kuunneltu. Tällä kertaa murhasta syyllinen on jäänyt oikeastaan heti kiinni. Alamaailman huumekauppias on ampunut toisen, kunhan motiivi edes jollain tasolla selviää, niin selvä juttu? Osoittautuu, että murhaajaa on ollut saattamassa kovan luokan gangsteri ja tästä on vakuuttava silminnäkijän todistus. Olisiko mahdollista narauttaa huumeliigan pomo murhaan osallistumisesta?  Oikeus tekee ratkaisun ja konna joutuu vankilaan. Mutta silminnäkijää, tavallista kansalaista, aletaan vainota. Miksi tässä vaiheessa, todistelut on todisteltu ja konna on telkien takana?

Kirjan alku oli hiukan hidas, ja kunnolla tapahtumat lähtivät liikkeelle vasta puolen välin jälkeen. Alkupuolella tutkittiin murhaa, jossa tekijä oli varmuudella tiedossa, joten ihan kovin paljoa tutkittavaa ei ollut. Oikeastaan kirja lähti liikkeelle kunnolla vasta siinä vaiheessa kun rikollinen oli murhasta oikeudessa vankilaan tuomittu ja tämän jälkeen tapahtumat sitten etenivät taas ihan hyvää vauhtia. Hiukan jäin ihmettelemään, miksi vainottu nainen ei tehnyt ilmeistä ratkaisua ja tilannut 3-4 viikon etelänlomaa johonkin paikkaan mistä ei kerro kenellekään. Ehkä hiukan keskitason alapuolelle teos jäi sarjassaan.  


Another part of Takamäki series, about the investigations of Helsinki police department’s violent crime division. This time the murder itself is a clear case. A criminal boss is finally convicted, and murder gives you a life in prison. But the eyewitness who put the murderer into the prison is starting to be harassed. Why at this point, the trial has already happened? Another pretty good book, perhaps a bit below average for the series as the first half of the book was pretty slow.

348 pp. 


No comments: