Saturday, March 12, 2011

The Gorgeous BloggerKiitän Taikakirjaimet -blogia The Gorgeous Blogger -tunnustuksesta. Vastaus on hiukan viivästynyt, sillä viimeiset vajaat pari viikkoa ovat olleet erittäin hankalia ja ikäviä. Isompi firma jonka ”alihankkijana” yritys, jossa itse työskentelen, on toiminut, irtisanoi sopimuksemme varoittamatta ilman mitään neuvotteluja. Yhtiön oletuksena on/oli, että siirtyisimme jatkossa ilman mitään kompensaatioita työskentelemään suoraan sen alaisuuteen, mitäs siitä meidän firmastamme, ei sillä merkitystä vaikka se joutuisi lopettamaan toimintansa. Onneksi olen sellaisessa asemassa, että voin hyvin vapaasti valita työpaikkani, eikä minulla ole mitään syytä miksi jatkaisin sitten jatkossa nykyisessä työpaikassani, työskentelemässä tuon ”petollisen” isomman yrityksen hyväksi. Mutta mietittävää ja järjesteltävää on ollut todella paljon. Lisäksi samana päivänä kuin sain töissä tuon ilmoituksen kotona alkoi pesuhuoneen remontti, ja sekin on aiheuttanut ovat, ei ihan vähäiset vaivansa.Mutta ihan kivan valonpilkahduksen tuo tunnustus viikkoon antoi. Eteenpäin en nyt osaa kiertopalkintoa jakoon laittaa.

1.Milloin aloitit blogisi?
Olin pitänyt lukupäiväkirjaa Librarythingissä jo puolisentoista vuotta. Ajattelin, että blogi-muoto olisi vapaampi, ja voisi joskus kirjoittaa muutakin kuin pelkkiä kirja-arvioita. Osittain muistiinpanojen tekeminen on ihan oman muistin tukemista. Etenkin novellit unohtuvat helposti, jos niistä ei ole kirjoittanut jotain pientä yhteenvetoa.

2.Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Blogi on aika puhdas lukupäiväkirja. Kirjoitan arvion kaikista kirjoista ja scifi-lehdistä jotka luen. Tai ainakin melkein kaikista, sarjakuvia on jäänyt useampia bloggaamatta, mm. Girl Geniusta, Buffy Season seveniä, Don Rosaa jne.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Varmaankin vanhojen scifi-lehtien arviot. Olen kiinnostunut pulp-scifistä ja -lehdistä, ja kerään Analog- ja Galaxy-lehtiä. Ensinmainitusta tällä hetkellä minulla on vuodesta 1948 alkaen vain kahta numeroa vajaa täydellinen kokoelma. Tämä osa syytä miksi kirjoitan paljolti englanniksi. Ei ehkä ole kovin järkevää kirjoittaa suomeksi arviota lehdestä, jota Suomessa mahdollisesti ei ole kenelläkään muulla. Lisäksi jotenkin tuntuu luonnollisemmalta kirjoittaa aina samalla kielellä millä on lukenutkin.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Halusin ihan omaksi huvikseni ja muistikuvien tueksi listauksen kirjoista mitä olen lukenut.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
En ole mikään kielinero ja haluaisin, että englantini olisi parempaa.

No comments: