Monday, June 19, 2023

Jarkko Sipilä: Valepoliisi (Takamäki #13)


Seuraava Takamäki-sarjassa. Tällä kertaa kauppakeskuksen parkkipaikan lumikasasta löytyy teloitustyyliin tapettu ja ennen ampumista kidutettu mies. Melko läheltä löytyy toinen, henkihieveriin pahoinpidelty mies, joka ei halua sanallakaan keskustella poliisien kanssa pahoinpitelystään. Melko pian osoittautuu, että tapaukset liittyvät toisiinsa ja murhattu mies on amerikkalainen. Pian asiasta kiinnostuu myös suojelupoliisi ja myös tietyt jenkkien liittovaltion virastot. Kuka tuo kuollut mies oikein oli ja mitä hän oli tekemässä? Asiat eivät kovin hyvin suju ja Atari-mies, peitetehtävien konkari, Suhonen on taas kerran pahemmassa kuin pulassa ennen kuin asiat järjestyvät huolellisen poliisityön (ja hyvien vasikoiden) ansiosta.  


Kirjasarjan aika tavallista tasoa, ehkä kuitenkin kirja jäi hiukan keskitason alapuolelle. Tässä kirjassa oli taas ehkä hieman vähemmän henkilöihin perustuvaa juonta ja tarina oli pitkälti rikoksen selvittelyyn painottuvaa. Takamäellä sentään naisrintamalla oli vähän positiivista tapahtumassa aikaisemman tragedian sijasta. Joka tapauksessa kirja oli sujuvaa ja mukavaa autokuunneltavaa.


Another police procedural in the Takamäki-series. A dead man is found in a pile of snow in the parking lot of a shopping center. He has been tortured and killed execution style. Another heavily battered man is found on a quiet road nearby. He refuses to say anything about who was responsible. It turns out that the man killed was American and federal bureaus are highly interested in the case. Who was this man, and what was he doing in Finland?

Another smoothly written book where the crime is solved carefully by policemen's work (and using good informants), but it is below average for the series.   

271 pp.

No comments: