Thursday, August 27, 2020

Christian Rönnbacka: Majakka (Antti Hautalehto #7)


Ja sitten viimeinen Hautalehto mitä on (tai oli, uusi taisi tulla ihan näinä päivinä) olemassa. Tällä kertaa Hautalehto itse kirjaimellisesti törmää ruumiiseen. Hän oli ollut pankinjohtajaystävänsä kanssa viettämässä kosteahkoa mökkiviikonloppua, kun vuosikymmeniä sammuneena olleen majakan valo syttyy. Hyvän alkuvauhtiin päässet kaverukset lähtevät veneellä tarkistamaan mistä on kyse ja törmäävät meressä kelluvaan ruumiiseen. Miesten nostettua ruumiin veneeseen saapuu paikalla merivartiosto, joka ei ole asiasta huvittunut ja Antti pääsee viettämään seuraavan yön putkassa. Kun osoittautuu, että mies oli kuollut ennen veneen törmäystä, kuolemansyyn tutkimus on sitten Antin oman poliisiosaston tehtävä. Kuolemassa osoittautuu olevan sen verran epäselvyyksiä, että vastoin alkukäsitystä ei sitä voi suoraan onnettomuudeksi kirjata. 

Kirja oli samaa tasoa kuin suurin osa sarjan kirjoista, tai jopa keskitasoa parempi. Letkeää sanailua, mielenkiintoinen juonia ja jännittäviä tilanteita - mitä muuta hyvältä dekkarilta voisi vaatia?


The latest inspector Hautalehto book. This time he literally hits a body while driving a boat. As he is slightly inebriated (under the legal limit, though) the coast guard who soon arrived wasn’t amused and put him in jail. As it was found out that the man had been dead when the boat hit him, Hautalehto was let out and soon was trying to find the cause of death. What at first seemed like an accident turned out to be a very cleverly planned murder. Another well-written police procedural with witty dialogue and an intriguing plot.

300 pp. 

No comments: