Monday, December 27, 2021

Agatha Christie: Varjossa auringon alla (Evil Under the Sun)

 

A Hercule Poirot mystery happens in a small isolated hotel. After almost a third of the book, one guest is found murdered. After many discussions, our detective naturally found the culprit. Both the motive and the method of murder are extremely contrived and unlikely. A fairly boring and stupid book.  

Pitkästä aikaa Agatha Christien kirja. Hyllyssä oli useampi hänen teoksensa lukemattomana tai niin kauan sitten luettuna, että mitään muistikuvia ei niistä enää ollut. Tämä päätyi luettavaksi parhaimman Goodreads-arvosanan perusteella. Tapahtuma paikka on niemenkärkeen eristynyt hotelli, jossa on (melko) värikäs (ja kliseinen) joukko vierailijoita. Kun lopulta yksi heistä löytyy kuolleena (tähän ehtii koulua lähes kolmasosa kirjasta) Hercule Poirotin tehtävänä on selvittää kuka ryhmästä oli murhan tekijä. Luonnollisesti tämä lopulta onnistuu. 

Kirja ei minun mielestäni hyvästä Goodreads -arvosanastaan huolimatta missään tapauksessa ole paremman pään Poirot-kirjoja. Alkupuolella kirjaa ei tapahdu juuri mitään ja murhan suoritustapa ja etenkin sen motiivi ovat todella kaukaa haettuja ja erittäin keksityn vaikutelman antavia. Henkilöhahmot olivat varsin karikatyyrimäisiä. Tämän teoksen perusteella ei kovaa intoa kehittynyt uutta Christietä lukemaan. 


256 pp.

No comments: